52% dintre broastele testoase ingereaza plastic

6595415_origUn nou studiu, publicat in Revista Global Change Biology, arata ca peste 52% dintre testoasele marine ingereaza, involuntar, plastic.

In momentul de fata, rata de productie a plasticului creste exponential, in timp ce tehnologia de colectare si distrugere a deseurilor nu se dezvolta in acelasi ritm. Anual sunt deversate in oceane intre 4 si 12 milioane de tone de plastic.

Testoasele pot fi afectate in multe feluri de ingerarea plasticului. Acesta poate duce la moartea animalului prin blocarea cailor respiratorii sau a tractului digestiv, poate duce la perforarea peretilor intestinali, la eliberarea unor toxine in sange sau la moarte prin subnutrire.

Echipa internationala de cercetatori, condusa de Dr. Quamar Schuyler, de la Universitatea din Queensland, a folosit, pentru a ajunge la acest rezultat, atat modele predictive cat si autopsii. Acestia au tras un semnal de alarma deoarece mai multe specii de broasca testoasa marina sunt listate ca vulnerabile iar altele sunt considerate pe cale de disparitie.

Citeste si  Poluarea duce la micsorarea creierului

Cele mai afectate regiuni sunt coasta Americii de Nord, coasta Australiei, estul Oceanului Indian, Africa de Sud si Asia de Sud Est.

Aceeasi echipa de cercetatori a mai finalizat un studiu in acest domeniu, in urma cu mai putin de un an, prin care au demonstrat ca peste 60% dintre pasaarile marine mananca plastic.

[sursa]

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 400 de semne, cu citarea sursei și cu link spre pagina acestui articol.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plugin creado por AcIDc00L: noticias juegos
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: posicionamiento web