Natura 

ADN-ul supravietuieste intrarii in atmosfera

141126144150-largeMaterialul genetic poate supravietui unui zbor spatial si a intrarii in atmosfera Terrei, pastrand informatia genetica. Oamenii de stiinta au obtinut aceste rezultate in urma unui experiment cu ajutorul rachetei Texus-49.

Aplicate pe exteriorul rachete cu ajutorul unor pipete, doua molecule ADN au zburat prin spatiu de pe Terra si inapoi. Dupa lansare, zbor si intrare in atmosfera si, in cele din urma, aterizare, moleculele erau inca pe punctele unde au fost aplicate pe exteriorul rachetei. Nu a fost singura surpriza. Cea mai mare parte a ADN-ului inca-si pastrase informatia genetica si ar fi putut sa o transmita unor celule bacteriene.

Citeste si  Doar o mica parte a genomului uman influenteaza evolutia

Misiunea intitulata DARE (DNA Atmospheric Re-entry Experiment) s-a nascut dintr-o idee aparuta parca din senin: doi savanti faceau experimente cu Texus-49 pentru a studia rolul gravitatiei in dezvoltarea celulelor umane prin utilizarea de la distanta a unui hardware in interiorul rachetei. In timpul planificarii misiunii, s-au intrebat daca exteriorul acesteia ar fi potrivit pentru teste de stabilitate si bio-semnaturi. „Bio-semnaturile sunt molecule care pot dovedi existenta vietii extraterestre”, a explicat Dr. Thiel.

[sursa]

Similare

Leave a Comment