Medicina 

Alzheimer – aproape vindecat?

Soareci netratati versus soareci tratati
Soareci netratati versus soareci tratati

Cercetătorii australieni au descoperit o nouă metodă neinvazivă care a restituit memoria complet la 75% din şoriceii cu Alzheimer testaţi.

Există două mari proteine care se acumulează în Alzheimer şi blochează transmiterea şi stocarea de informaţii: beta-amiloidul care se acumulează între neuroni şi proteina tau, intra-neuronală.

Acest nou tratament se bazează pe o formă de echografie, „concentrată terapeutic”, dezvoltată la Universitatea British Columbia pentru a penetra bariera hemato-encefalică, cea care separă aproape complet creierul de restul corpului, în principiu protejându-l de marea parte a toxinelor şi infecţiilor. Şeful echipei de cercetare, Jürgen Götz, s-a gândit că penetrând această barieră ar permite nu numai anticorpilor din sânge să ajungă în creier, dar şi eliminarea plăcilor de amiloid.

Citeste si  Tratamentul cu viermi ar putea salva vieți

Rezultatele au fost uimitoare.  Undele sonore oscilează foarte rapid, distrugând plăcile de amiloid şi stimulând sistemul natural al creierului de epurare (microgliile). Astfel, microgliile reuşesc să „cureţe” amiloidul fără a leza ţesutul nervos normal.

În urma lucrării publicate de către echipa de la Institutrul pentru Creier din Queensland, lumea medicală s-a electrizat pur şi simplu. Acest tratament este simplu, nedureros, ieftin şi, aparent funcţionează în majoritatea cazurilor. Aşteptăm cu nespus interes primele teste umane.

Similare

One Thought to “Alzheimer – aproape vindecat?”

  1. […] Amintirile pierdute de oamenii care sunt bolnavi de Alzheimer ar putea fi recuperate! Si astazi vorbim despre o metoda bazata pe lumina si nu una bazata pe undele sonore. […]

Leave a Comment