Editorial 

Articolele de pe Sound of Science

Petru si Sorin featuredSoundOfScience.info este un site de popularizare a stiintei, un scop extrem de clar pentru care lucram de mai bine de un an, scriind in fiecare zi un numar de articole pentru ca flacara curiozitatii sa nu se stinga. Este foarte important ca acest demers sa fie perceput asa cum noi il percepem pentru ca nu dorim sa inducem pe nimeni in eroare.

Site-ul emisiunii Sound of Science nu este un jurnal stiintific. Nu exista o redactie plina de oameni de stiinta care sa analizeze lucrarile aflate in curs de publicare. Acesta este un portal stiintific, daca vreti, care preia informatii din mai multe surse, informatii pe care noi le traducem. Rareori avem incredere in sursele romanesti, drept dovada numarul foarte mic de articole din 2015 care au plecat de la acestea (cred ca avem unul singur, de fapt). Dedicam timp si energie scormonirii internetului dupa informatii interesante din domeniul stiintific in fiecare zi caci, de cele mai multe ori, invatam si noi lucruri noi in timp ce le traducem pentru voi.

Ca orice om, autorii articolelor din afara tarii pot gresi in redactare, greseli care, rareori, trec prin traducere si ajung in articolele de pe soundofscience.info. Daca greselile devin frecvente, renuntam la sursa respectiva, dar nu avem intotdeauna capacitatea de a analiza stiintific un text pentru ca nu suntem oameni de stiinta. Ne bazam, ca jurnalisti, pe sursele noastre, care numara peste o suta de site-uri in limba engleza, unele utilizate mai des, altele mai rar. Articolele de pe site-ul nostru prezinta pozitia, calculele, experimentele unor oameni de stiinta si laboratoare. Nu sunt opiniile noastre. Acelea pot fi gasite la sectiunea Editorial. Daca doriti sa contraziceti un articol, veti contrazice omul de stiinta de la baza lui. Noi suntem doar mesagerii.

Ne bucuram cand cititorii si ascultatorii ne semnaleaza potentiale greseli, dar, de cele mai multe ori, nu sunt greseli ci informatii care vin de la oameni de stiinta. Rareori, intr-adevar, se pot strecura greseli de redactare pentru care ne cerem scuze. Este magulitor faptul ca site-ul nostru este perceput uneori ca fiind un jurnal stiintific, dar nu este cazul. Nu facem altceva decat sa ne entuziasmam la aparitia unor informatii interesante, traducandu-le apoi cu acelasi entuziasm pentru a le face cunoscute in Romania, unde ar ajunge mult mai tarziu fara ajutorul nostru.

Daca aveti intrebari… Comentariile va stau la dispozitie.

Citeste si  Discul de Aur de pe Voyager - călător în timp și spațiu

Similare

Leave a Comment