Un asteroid de dimensiuni mari va trece astăzi în siguranță pe lângă Pământ

Un asteroid de dimensiuni relativ mari va trece astăzi în siguranță pe lângă Pământ (contrar titlurilor din presa românească, ce prevestesc scenarii apocaliptice).

Denumit 2014 JO25, asteroidul descoperit în mai 2014 de astronomii de la Catalina Sky Survey, are un diametru estimat de 650 de metri – dimensiune estimată în funcție de nivelul de reflexie a luminii de suprafața asteroidului.

Asteroidul va trece la o distanță de 1,8 milioane de kilometri față de Pământ, adică la o distanță de 4,6 ori mai mare decât distanța dintre Pământ și Lună.

La acest moment, deși traiectoria lui este foarte bine cunoscută, oamenii de știință nu dețin informații despre proprietățile fizice ale asteroidului. 2014 JO25 va fi vizbil pe cer cu ajutorul telescoapelor timp de două nopți la rând, oferind astronomilor oportunitatea să îl studieze în detaliu.

Citeste si  Vom fora în craterul care a ucis dinozarii

Asteroizi de mici dimensiuni trec pe lângă Pământ de mai multe ori în cursul unei săptămâni la distanțe similare celei la care va trece astăzi 2014 JO25. Acest asteroid, însă, este cel mai mare asteroid ce se va apropia atât de mult, după asteroidul Toutatis – un asteroid de 5 km, ce a trecut pe lângă Pământ în septembrie 2004, la 4 distanțe Pământ-Lună.

[sursa]

Anca Stănescu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 400 de semne, cu citarea sursei și cu link spre pagina acestui articol.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plugin creado por AcIDc00L: bundles
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: seo valencia