Astronomii au observat formarea unei exoplanete

protoplanetaAstronomii au observat pentru prima data o exoplaneta formandu-se si au surprins procesul in imagini cum praful stelar se aduna pentru a forma o protoplaneta intr-un sistem solar indepartat.

Oamenii de stiinta din Statele Unite si Australia au observat fenomenul din apropierea stelei LkCa 15 aflate la 450 de ani-lumina departare. Este un motiv incredibil de mare de entuziasm pentru comunitatea stiintifica pentru ca din cele peste 2000 de exoplanete descoperite pana acum, nici una nu se afla in formare. Le-am observat dupa ce acestea s-au format.

Descoperirile ce au fost publicate in revista Nature si arata ca steaua este inconjurata de un disc protoplanetar special, care se formeaza in jurul stelelor tinere din resturile care au ramas in urma formarii stelei, iar aceasta are doar 2 milioane de ani vechime. In preajma sa exista 3 protoplanete si sunt urmarite de astronomi inca din 2009 cu ajutorul Large Binocular Telescope din Arizona si al Magellan Telescope din Chile.

Citeste si  Evul Mediu se afla la un pas distanta

protoplaneta 1

[sursa]

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 400 de semne, cu citarea sursei și cu link spre pagina acestui articol.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plugin creado por AcIDc00L: noticias juegos
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: posicionamiento web