avion spatialTech 

Un avion spatial misterios a doborat un record orbital si tot nu stim ce cauta acolo

avion spatialPe 20 mai 2015, SUA au plasat un avion spatial alimentat cu energie solara pe orbita Terrei pentru a patra sa misiune secreta si nici acum, la aproape doi ani de atunci, nu stim ce cauta acolo.

X-37B a intrat in a 678-a zi orbitala, doborandu-si propriul record de zile petrecute in spatiu, iar guvernul american nu a spus cand are de gand sa-l readuca la sol, pentru ca ar trebui indeplinite mai intai „obiectivele misiunii”. Din pacate, nu stim care sunt acestea si nici care este misiunea. Suspiciunile au numarat obiective precum spionarea Orientului Mijlociu, bombardamente din spatiu sau supravegherea statiei spatiale chineze.

Teoria bombardamentului spatial a fost infirmata de fostul om de stiinta al armatei americane, Mark Lewis, care a declarat ca totalul necesar al propulsiei in vederea pozitionarii pe orbita ar fi urias si, in afara de asta, nu ar fi un bombardier prea precis.

Citeste si  New Horizons, pierduta in Spatiu

Cel mai probabil este vorba despre spionaj, mai ales ca mai multe observatoare independente au detectat avionul trecand pe deasupra aceleiasi regiuni o data la 4 zile imediat dupa lansarea sa initiala.

Acum, armata americana ar avea un al doilea avion X-37B pe orbita, iar un grup civil l-a detectat deasupra unor tari precum Iran, Afghanistan si Pakistan.

Declaratiile contradictorii ale oficialilor guvernamentali par a confirma si infirma capacitatile ofensive ale avionului, ceea ce a alimentat suspiciunea publicului. Declaratia oficiala este aceea ca „programul sustine reducerea riscului acestei tehnologii, experimentarea si dezvoltarea acestui concept”.

[sursa]

Similare

Leave a Comment