Istorie 

Camere secrete in mormantul lui Tutankhamon

sarcofagAcesta ar putea ascunde doua camere secrete, dupa cum a anuntat ieri Ministrul Antichitatilor din Egipt si ca acolo ar putea fi depusa regina Nefertiti. Descoperirea a venit cu ajutorul unor imagini HD luate din interiorul unor ziduri ale mormantului vechi de 3.300 de ani. Detaliile au relevat elemente ce nu par a fi naturale in textura zidului cum ar fi linii drepte si unghiuri de 90 de grade imposibil de observat cu ochiul liber.

O teorie ar spune ca la moartea regelui in 1323 i.e.n la varsta de 19 ani, corpul sau a fost depus in mormant in graba perete in perete cu cel al mamei sale vitrege, regina Nefertiti. Un indiciu ar fi faptul ca mormantul lui contine elementele unuia destinat unei regine nu unui rege. Ministrul este de parere ca teoria e buna, dar ca nu se va confirma. El crede ca in acea camera, daca exista, vom gasi mama biologica a regelui.

Citeste si  Masina timpului - 04 noiembrie

Urmatorul pas consta in utilizarea unui radar pentru a afla daca acele camere ascunse exista, iar rezultatele vor fi publicate pe 4 noiembrie.

[sursa]

Similare

Leave a Comment