Natura 

O capusa vegetariana

140220102727-largewebsiteAmblyomma Americanum este raspandita pe coasta de est a SUA in statele sudice cum ar fi Tennessee, Carolina de Nord si Virginia. Daca te-ar musca, ai deveni alergic la… carne pe o perioada intre 4 si 6 ore dupa masa.

Apar umflaturi, pete, febra, posibil soc anafilactic, probleme respiratorii, stari de voma si diaree. Vorbim aici despre cosmarul oricarui mancator de carne.

Nu este o problema rara. Oamenii de stiinta de la Vanderbilt University Medical Centre au avut un asemenea caz in fiecare saptamana in luna februarie. Alte muscaturi care duc la alergie la carne au fost intalnite si in Australia, Franta, Germania, Suedia, Spania, Japonia si Corea.

Citeste si  Zona arctica se incalzeste de doua ori mai repede decat restul planetei

Cum poate o insecta sa te faca vegetarian? Savantii au observat ca muscatura te face alergic la glucidele din carne. In mod normal, stomacul nostru poate digera fara probleme, dar odata ajunse in sange, sistemul imunitar incepe sa le atace, inclusiv zaharul din organism.

Alergia inca nu are un leac.

[sursa]

Similare

2 Thoughts to “O capusa vegetariana”

  1. Joanne

    ar fi ok daca ati schimba denumirea asa zisului „paianjen” in capusa… asta e defapt. sursa de unde ati preluat articolul, spune clar „this tick bite” … tick=capusa. Si leacuri exista, iti spun ei sa porti cu tine un pix cu epinefrina… just sayin’

    1. Buna Joanne,

      Multumesc frumos pentru corectura. Am modificat articolul. In privinta leacului, nu poti considera pixul cu epinefrina drept leac ci o modalitate de a te ajuta sa treci peste alergie asa cum injectia cu insulina salveaza viata diabeticului.

Leave a Comment