Cosmos 

Care este cantitatea optima de UV?

uvIn timp ce lista planetelor in afara sistemului nostru solar creste, oamenii de stiinta incep sa le prioritizeze dupa conditiile prielnice vietii. Cele mai noi modele computerizate analizeaza cantitatea optima de radiatii ultraviolete prielnice vietii, iar rezultatele au fost publicate in Astrophysical Journal. In functie de intensitate, radiatia ultravioleta poate fi prielnica sau daunatoare vietii.

Cu ajutorul unor telescoape de ultima generatie, avem acces la mult mai multa informatie cu privire la exo-planetele descoperite si la relatia dintre lumina ultravioleta si posibilitatea exitentei vietii pe alte planete.

Vom observa o diversitate de exo-planete cu ocazia urmatoarelor misiuni si ne vom concentra asupra a 4 stadii. Cele patru modele alese sunt o planeta similara Terrei de acum 3.9 miliarde de ani, pe cand nu avea viata, o planeta ce s-ar bucura o atmosfera cu oxigen si biosinteza, o lume similara celei multicelulare aparute acum 800 miioane de ani si, in cele din urma, un model al Terrei de astazi.

Citeste si  De ce nu apar stele in fotografiile lui Cassini?

Stelele foarte fierbinti au fost excluse pentru ca ard prea repede pentru ca viata sa evolueze in organisme multicelulare.

[sursa]

Related posts

Leave a Comment