CassiniCosmos 

Cassini transmite cele mai detaliate imagini cu inelele lui Saturn

Sonda Cassini se află acum la jumătatea penultimei faze a misiunii. În timpul acestei faze, care a început la finalul lunii noiembrie 2016 și va continua până în aprilie anul acesta, Cassini va trece săptămânal pe lângă marginile exterioare ale inelelor lui Saturn, de unde va aduna imagini fără precedent, cum sunt cele de mai jos.

Cassini
Foto: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute
Cassini
Foto: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute

Deși sonda s-a mai apropiat atât de mult de inelele planetei gigant și în anul 2004, când a ajuns pe orbita planetei Saturn, calitatea imaginilor transmise atunci nu este atât de bună ca cea din imaginile transmise anul acesta. Unele dintre structurile surprinse recent de Cassini nu au mai fost văzute niciodată la acest nivel de detaliu.

Citeste si  VIDEO: Asolizarea pe Titan a sondei Huygens
Cassini
Foto: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute

Pe 15 septembrie 2017, sonda se va dezintegra în timpul intrării controlate în atmosfera planetei Saturn. Până atunci, însă, oamenii de știință din spatele misiunii anticipează noi surprize din partea sondei, chiar și după 13 ani de studiu ale datelor transmise de Cassini.

Anca Stănescu

Similare

One Thought to “Cassini transmite cele mai detaliate imagini cu inelele lui Saturn”

  1. […] Din momentul apropierii de Saturn, în iulie 2004, și până în prezent, sonda a trimis omenirii o serie de informații valoroase despre planeta gigant și sateliții săi și imagini fără precedent cu inelele lui Saturn. […]

Leave a Comment