Neurostiinta 

Cate procese cognitive ruleaza creierul simultan

bka2jeitgrq1uencniag-web_1024Chiar si atunci cand lucreaza din greu, creierul proceseaza aprox 50 de taskuri simultan, dar acestea sunt cu mult mai complexe decat ne-am fi imaginat, au descoperit oamenii de stiinta. Acestia spera ca la un moment dat sa contruiasca un computer care sa fie la fel de puternice precum mintea.

Un savant din domeniul neurostiintei de la National Kapodistrian University din Atena a reusit sa numere NUCLEELE de procesare, ca intr-un procesor, prezente in creierul uman. A descoperit ca procesam 50 de taskuri simultan chiar si atunci cand procesam activitati complexe.

Citeste si  Stiinta meditatiei

Ce e interesant: aceste taskuri nu sunt realizate de catre neuroni unul cate unul ci de grupuri complexe lucrand laolalta pentru o putere mai mare de calcul.

Harris Georgiou a facut o harta a activitatii neuronale, o misiune grea cand te gandesti ca avem in jur de 100 de miliarde de neuroni, fiecare cu 10.000 de conexiuni cu vecinii. Masina aceasta impresionanta de calcul functioneaza cu o energie electrica de aproximativ 20 watti.

[sursa]

Similare

Leave a Comment