Natura 

Ce se intampla in organismul tau la o ora dupa ce ai mancat un Big Mac

big-mac_1024Fast-foodul reprezinta o solutie convenabila in fata stresului zilnic din cauza caruia nu mai avem timp sa consumam mancare de tip slow-food. Site-ul Fast Food Menu Price a facut o comparatie pentru a arata efectele pe care le are asupra ta un Big Mac.

In primele 10 minute, conform site-ului, totul pare ok la suprafata. Creierul nostru este conceput pentru a se bucura de mancarurile hipercalorice, iar Big Mac-ul asigura aceasta avalansa de calorii – 540 la numar, care ridica foarte mult glicemia. Dopamina este secretata in creier, iar noi ne vom gandi ca acel Big Mac este unul foarte bun.

Dupa 20-30 minute, incep problemele. Nivelurile ridicate de fructoza din siropul de porumb si sodiu gasite in chifla ne vor lasa cu dorinta de a mai manca, ceea ce duce in timp la obezitate, diabet si probleme cardiace. Sodiul cauzeaza deshidratare, iar inima si rinichii incep sa lucreze mai mult. Creste tensiunea arteriala, iar tu ai putea fi tentat de alte produse.

Citeste si  AUDIO: A fost identificat sunetul metalic misterios din Groapa Marianelor

Dupa 40 de minute, organismul cere alte tipuri de mancare pentru ca pierde controlul glicemiei. Tractul gastrointenstinal absoarbe fructoza amintita mai devreme contribuind la senzatia de pofta.

Dupa 60 minute, incepe digestia lenta. In mod normal, digestia se termina dupa 24 de ore sau mai mult, dar grasimile din Big Mac incetinesc digestia si o duc spre 72 de ore. Detalii, in imaginea de mai jos:

Big-mac

Similare

Leave a Comment