Dark 

Cele mai mari niveluri de radiatii de la Fukushima detectate pe Coasta de Vest a SUA

contaminare nuclearaDupa aproape 5 ani de la accidentul Fukushima, scurgerile de radiatii continua in cantitati mici in Oceanul Pacific si din ce in ce mai mult material radioactiv ajunge acum pe coasta de vest a Statelor Unite.

Oamenii de stiinta au detectat 110 noi contaminanti, inclusiv cele mai ridicate niveluri de contaminanti radioactivi, la 2500 km departare de San Francisco. Totusi, se afla de 500 ori mai putini decat limita legala pentru apa potabila, asa ca nu exista motive de panica, indiferent daca abia ai inotat in apa aceea sau nu. Este foarte interesant de analizat modul in care se imprastie materialul radioactiv si deplasarea curentilor.

Citeste si  Stiinta intunecata: Ferma de cadavre din Texas

Ken Buesseler de la Woods Hole Oceanographic Institution a spus ca datele sunt importante din doua motive. Primul consta in necesitatea de a monitoriza continuu nivelurile scurgerilor de material nuclear, chiar daca acestea sunt inca mult sub limitele legale. Al doilea ar fi acela ca radioizotopii, care dainuie, le vor fi de ajutor oamenilor de stiinta ca markeri pentru analizarea oceanelor si a modului in care curentii acestora se amesteca in apele de langa coasta.

[sursa]

Similare

Leave a Comment