Funny 

CEO-ul care a ridicat artificial pretul unui medicament, arestat pentru frauda

shkreliMartin Shkreli a fost arestat pentru frauda. Procurorii sustin ca acesta-si conducea companiile ca pe niste scheme de tipul „schema Ponzi”. Bloomberg News au fost primii care au difuzat informatiile.

Shkreli, CEO-ul in varsta de 32 de ani al KaloBios, a castigat notorietate in luna septembrie cand a crescut artificial, ca CEO al altei companii, Turing Pharmaceuticals, pretul unui medicament important de la $13.50 la $750/pastila.

Inainte de Turing, Shkreli a fondat si condus ca CEO compania Retrophin intre 2011 si 2014, cu activitate inceputa in 2012. Inainte de asta, a fondat MSMB Capital management si un fond de investitii lansat in 2009, care a falimentat apoi, si un altul, Elea Capital Management, intre 2006 si 2007.

Citeste si  De ce este greu să găsești ursul panda?

Avocatul Evan Greebel, partener la Kaye Scholer si consilier la Retrophin, a fost arestat impreuna cu Shkreli. Purtatoarea de cuvant a lui Kaye Scholer a declarat pentru Business Insider ca Greebel a intrat in firma in iulie 2015 si ca tranzactiile suspectate de a fi fost in afara legii predateaza aceasta perioada.

Shkreli a fost acuzat de frauda cu asigurari si altele derivate. A fost intetat si un proces civil impotriva lui. In dosarul sau exista si suspiciunea a trei scheme frauduloase puse in practica de Shkreli si Greebel intre 2009 si 2014.

[sursa]

Similare

Leave a Comment