Cosmos Tech Video 

China a inaugurat cel mai mare telescop

FASTChina abia ce a instalat ultima piesa din cel mai mare radio telescop din lume care se intinde pe o suprafata echivalenta cu 30 de stadioane de fotbal. Five hundred meters Aperture Spherical Telescope, sau FAST, are un diametru de 500 de metri si va fi folosit pentru a cerceta obiecte misterioase din Univers, cum ar fi gaurile negre si pulsarii, si va cauta viata inteligenta.

Cu o valoare de 185 milioane de dolari, telescopul va detecta unde radio venite din spatiu mult mai detaliat decat pana acum si ne va permite sa ne uitam inapoi in timp la perdeaua de hidrogen care a existat inainte sa apara galaxiile. Contine 4.450 de panouri reflectorizante si a fost proiectat dupa Observatorul Arecibo din Puerto Rico, al carui diametru este de doar 305 metri.

Citeste si  De ce praful selenar leviteaza deasupra suprafetei Lunii

Totodată, FAST va căuta și va identifica noi molecule în spațiul interstelar. Sensibilitatea sa sporită îi va permite, de exemplu, să localizeze molecule de carbon în spațiu cu o precizie mult mai mare decât cea atinsă până acum.

Acum trece prin mai multe teste, urmand sa fie lansat oficial in septembrie si un loc bun pentru a incepe cautarea vietii extraterestre va fi steaua lui Tabby in jurul careia s-ar afla o megastructura ciudata.

[sursa]

Similare

3 Thoughts to “China a inaugurat cel mai mare telescop”

  1. Q

    Dap, cu aprox. 2 luni in urma am vazut documentarul pe Focus (apartine de Sky IT). Foarte foarte interesant cind te gindesti ca nu poti sa-ti imaginezi ce urmeaza sa descopere in timpul vietii noastre. Este impresionant si te face sa te simti bine de realizarile speciei, chiar si de pe tusa.

  2. Marian

    Intre timp, oamenii mor in razboaie, de foame, de chimicale sau diferite boli. Omul de rand e la marginea tusei…nu pe teren.

  3. Nu ne cunoastem propria Planeta,darcheltuim sute de miliane de euro pentru explorarea extraterestra. Foarte impresionant…

Leave a Comment