Tech 

Codul care a dus astronautii pe Luna a fost facut public

apolloCodul care a controlat software-ul de zbor al Apollo 11 a fost publicat pe GitHub pentru prima data. Nu doar ca ne arata cum era programarea in trecut, dar este plin de referinte culturale pop ale anilor ’60. Codul acesta este precum o capsula a timpului.

Codul a fost creat initial de programatorii MIT de la Instrumentation Laboratory la mijlocul anilor ’60 de la 0 pentru ca tehnologia necesarii zborului spre Luna pur si simplu nu exista pe atunci.

Citeste si  49 de ani de la pierderea echipajului Apollo 1

Pentru a o scoate la capat, echipa a creat un mod nou de stocare a datelor intitulat „rope memory”, care folosea un limbaj de programare dificil de citit de programatorii de astazi.

cod Luna

Este incredibil cat a evoluat tehnologia. Codul care a dus astronautii pe Luna in 1969 a avut o dimensiune de 64 de kilobytes. Un smartphone are de 650.000 de ori mai multa memorie.

[sursa]

Similare

One Thought to “Codul care a dus astronautii pe Luna a fost facut public”

  1. Mirxea

    Va recomand seria de documentare Moon Machines / Science Channel 2008. Sunt prezentate detalii incredibile despre calculator, cod, costum si alte componente ale mașinilor care au dus omul pe luna

Leave a Comment