Creierul nu poate accepta culoarea aceasta

mov-cumvaCum ai descrie culoarea aceasta? Mov? Sigur exista un termen undeva, dar creierul nu va incerca sa se ia la tranta cu aceasta.

Un nou studiu de la Johns Hopkins a descoperit ca oamenii nu-si pot aminti anumite nuante pentru ca acestea sunt transformate de creier in culori similare.

Cercetatorii au rugat mai multe persoane sa se uite la un cerc in care se aflau 180 de nuante diferite pentru a indica albastru, roz, verde, violet, portocaliu si galben. Apoi au demarat un experiment de memorie cu un alt grup de participanti. Acestora le-a fost aratat un patrat colorat pentru o zecime de secunda. Apoi au fost rugati sa si-l aminteasca privind un ecran alb pentru mai putin de o secunda si apoi cu totii a trebuit sa gaseasca respectivele culori in cercul cu 180 de nuante. Cand au cautat printre nuante, toti participantii la experiment au ales nuantele din imediata apropiere a culorilor vizate.

Citeste si  Detinerea unui caine reduce anxietatea si stresul copiilor

Persoanele care incearca sa-si aminteasca nuanta in discutie, vor alege o culoare mult mai simpla: roz.

roz

Iata o comparatie intre cum sunt percepute culorile generice si nuantele:

graphbibody2

[sursa]

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 400 de semne, cu citarea sursei și cu link spre pagina acestui articol.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plugin creado por AcIDc00L: key giveaway
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: seo valencia