Dark 

Criza epileptica provocata de Sudoku

sudokuSe intampla extrem de rar, dar se intampla. Oamenii sunt impartiti in tabere cand vine vorba despre Sudoku. Unii il adora, altii cred ca structura este repetitiva si ca, odata invatate principiile, poate fi rezolvat prea usor. Niste documente relateaza cazul unui barbat de 25 de ani care a suferit o criza musculara, cand a incercat sa joace sudoku.

In acest caz, reactia sa a avut legatura cu o trauma din trecut. Fostul student la educatie fizica a fost ingropat de o avalansa in timpul unei vacante la ski, ceea ce a rezultat intr-o irigare deficitara a creierului cu oxigen. Dupa incident, barbatul a ramas cu ceea ce par a fi ticuri nervoase.

Citeste si  Ce ai păți, dacă ai introduce capul într-un accelerator de particule?

Criza a aparut in timpul recuperarii. Plictisit fiind in clinica respectiva, a luat un sudoku, iar concentrarea aceasta a cauzat spasmele, care au incetat imediat ce a lasat jocul de cuvinte din mana. Omul sufera de o forma de epilepsie care poate fi declansata de stimuli externi cum ar fi lumina, sunetul, apa fierbinte sau alte activitati precum cititul, jocurile sau operatii matematice.

In sudoku trebuie sa-ti imaginezi numerele intr-o maniera 3D, iar aceasta spatialitate, cred specialistii, a declansat criza.

[sursa]

Similare

Leave a Comment