Medicina Neurostiinta 

Cum afecteaza chimioterapia creierul?

chimioConform articolului sursa, pacientii care trec prin chimioterapie au deficiente de memorie, concentrare si li se schimba modul in care gandesc. Prima raportare oficiala a fost in cazul unei femei, care se trata pentru cancer la san. Pana la ea, multi au fost frustrati, altii au glumit, pe seama gandirii incetosate, un efect care poate aparea in timpul chimioterapiei, iar oamenii de stiinta au demonstrat in sfarsit ca efectul chiar exista.

Studiul a aratat ca subiectii nu pot sustine un gand coerent. Un creier sanatos petrece timp intr-un mod lipsit de atentie dar si cu atentia activata. Chimioterapia blocheaza creierul in acel stadiu defocusat. Din acest motiv, multi pacienti simt nevoia sa noteze ce au de facut. Savantii s-au folosit de electroencefalograma pentru a masura activitatea electrica din creier si au observat ca efectul acesta poate fi resimtit de pacienti si la 3 ani dupa tratament.

Citeste si  Părinți închiși dacă nu-și vaccinează copiii, în Uganda

[sursa]

Similare

One Thought to “Cum afecteaza chimioterapia creierul?”

  1. am o amica bolnava de o boala rara: mastocitoza. Din motive de coruptie in minister i s-a dat tratament inlocuitor: chimioterapie (de 1000 ori mai scump). Ea a refuzat dar din ceilalti bolnavi au luat si remarca tuturor e aceeasi: creierul se distruge, simturile se distrug, recuperarea e lenta si incompleta (sunt aprox. 100 in Romania, si depind de un medicament inhibitor)

Leave a Comment