Medicina 

De ce cancerul nu ar tine de ghinion

junk foodCe anume cauzeaza cancerul? Raspunsul este unul complex. Cand savantii americani au propus o formula matematica simpla pentru a explica, au starnit atentia tuturor. Studiul publicat in Science sugereaza ca exista o legatura intre aparitia cancerului si diferite tesuturi si divizia celulelor stem din interiorul acestora. Cu alte cuvinte, se crede ca tesuturile cele mai vulnerabile in fata cancerului sunt tocmai acelea in care exista cele mai multe divizii celulare stem.

Cele mai multe studii spun ca totul tine de ghinion si ca masurile de preventie sunt inutile, dar o fi asa? Se pare ca ar mai exista niste factori care influenteaza aparitia cancerului: cei climatici si cei ereditari plus mutatiile aleatorii ale genelor.

Citeste si  Cancerul transmisibil din diavolii tasmanieni

Minimizarea riscurilor tine de jucarea corecta a cartilor pe care le ai in mana, caci viata nu este altceva decat un joc de noroc. Putem inclina balanta usor daca avem grija de noi. Probabil un stil de viata mai atent, eliminand factorii daunatori, te-ar ajuta ca, in loc de chinta sparta sa ai in mana un careu de asi.

[sursa]

Similare

One Thought to “De ce cancerul nu ar tine de ghinion”

 1. Cum familia a fost lovita de 4 ori de cancer, raportul fiind 1:3 (o supravietuitoare, 2 nu) am incercat sa inteleg si sa citesc cat mai multe.

  ii scriu intr-o ordine aleatoare, nu e unul mai critic si altul mai putin, fiecare are ponderea lui in viata noastra
  -genetica. Dar si asta se poate infrange cu o viata echilibrata
  -anxietatile. O viata plina de presiuni si griji pot duce la un somn prost, odihna proasta duce la scaderea imunitatii etc.
  -mancarea proasta. Cola, fast-food, mancare prelucrata, zahar peste tot etc
  -mancarea multa
  -lipsa miscarii
  -fumatul, alcoolul (acestea sunt din ce in ce mai de proasta calitate)
  -chimicale chimicale. Nici nu mi-am dam seama ca mi-am intoxicat casa de creme, cremute, cremulete, prafumuri, 2 detergenti de vase, 4 de rufe, 3 sapunuri, 5 de spalat pe jos, 6 in fiecare toaleta, 100 in cutia de pastile, 1000 in fiecare vaccin, etc. Am aruncat 90% (mai am un detergent de vase si unul de rufe) si traiesc asa – dar bunicii….traiau si mai simplu.
  -sufletul. Idei negativisme, gandurile proaste, certurile in familie, vorbele ridicate, lipsa credintei (nu neaparat in Dumnezeu) atrag evenimente si experiente negative, afecteaza deciziile proprii, nu mai reusim sa ascultam corpul si sa luam decizible bune.

  Teoria cu diviziile celulare stem cred ca este gresita, ar trebui sa fie incidenta mai mare la copiii mici decat la batrani, mai mare la piele decat la creier (neuronii nu se mai schimba) etc.

Leave a Comment