Editorial Video 

Documentar si Mockumentar despre Apollo 11

aselenizareAm profitat de vremea weekendului ce abia a trecut si am biciclit aproape 110 km, dar nu singur ci cu doua documentare Discovery si NewsWorld despre Apollo 11 si aselenizarea din 1969 in casti.The Untold Stories a tratat procesul stiintific si tehnologic cu invitati din Mission Control dar si cu Buzz Aldrin, despre problemele tehnice de care astronautii nu stiau nimic si, mai ales, despre cum un obiect neidentificat i-a urmarit in drumul lor spre Luna. Am aflat ca astronautii au fost mintiti pentru a-i relaxa, cum ca racheta gigantica Saturn V dispunea de un sistem de urgenta de catapultare a capsulei in cazul unei explozii la lansare, ca motorul ce a ridicat modulul lunar de pe satelitul Terrei a ratat toate testele si avea 50% sanse de aprindere in Spatiu etc. Este un documentar ce merita vazut si poate fi vizionat integral pe Youtube aici sau mai jos:

Later Edit: Am aflat ulterior ca cel de mai jos este mockumentary facut pentru a demonstra naivitatea telespectatorului. De vazut, totusi.

Un altul, Dark Side of the Moon, mai pe sufletul meu, recunosc, este cel care trateaza PR-ul aselenizarii Apollo 11, iar cele doua merg foarte bine in paralel. In timpul planificarii misiunii, Presedintele SUA avea indoieli ca cei trei astronauti vor putea transmite imagini catre Pamant asa ca a organizat un PR stunt artificial, intr-un studio cinematografic londonez (va amintiti zvonurile?) cu Stanley Kubrick drept regizor. Dupa filmare, toata echipa s-a ascuns prin tari asiatice de teama unor eventuale asasinate comandate de CIA. Toti au murit „accidental”, mai putin Kubrick. Numai ca, dupa vreo 4 ani, regizorul a avut nevoie de o camera video in valoare de milioane de dolari din custodia NASA. In schimbul refuzului, Kubrick ar fi amenintat cu informatii lansate catre presa privind PR stunt-ul. Stanley Kubrick a murit, misterios, in somn. Documentarul intervieveaza oameni din cadrul NASA si nu numai, iar eu ii acord credibilitatea necesara. Il puteti viziona integral pe Youtube aici sau mai jos:

Citeste si  Filme sci-fi de vazut in 2015

Similare

Leave a Comment