Verde 

Energia verde – economii de 500$ mld pana in 2050

Alternative_EnergiesConform unui studiu comandat de Climate Action Network, daca SUA, UE si China ar incepe demersurile pentru a folosi exclusiv energie regenerabila, pana in 2050 acestea ar economisi, impreuna, peste 500 miliarde de dolari, anual.

Mai mult, acest lucru ar salva peste 1,3 milioane de oameni, care mor prematur din cauza poluarii si ar crea, pana in 2030, peste 3 milioane de noi locuri de munca.

De asemenea, daca am reusi sa acceleram trecerea la energie regenerabila, am putea evita incalzirea globala cu 2 grade Celsius preconziata pana in 2050, despre care oamenii de stiinta spun ca ar fi un punct fara intoarcere.

Citeste si  China a început să opereze cel mai mare radio telescop

Chiar daca progresul este lent, telul nu este imposibil de atins: de la inceputul anului, Costa Rica foloseste exclusiv energie regenerabila, China se pregareste sa produca, cu ajutorul fermelor eoliene, mai multa energie decat produc Statele Unite prin energie nucleara iar Germania a reusit sa demonstreze in 2014 ca poate genera mai mult de jumatate din necesarul tarii numai prin energie solara.

Viitorul este aici.

[sursa]

Similare

Leave a Comment