Cosmos 

Exo-satelitii, secretul vietii extraterestre

magnificient jupiter is magnificent, majestic io is majesticAstronomii cauta de ceva timp viata extraterestra pe alte planete, dar daca nu planetele sunt cele care ar trebui cercetate ci satelitii? Este o concluzie la care au ajuns doi oameni de stiinta de la McMaster University dupa ce au analizat un model computerizat ce a calculat sansele de a gasi viata pe satelitii unor planete din sisteme solare indepartate.

Au realizat modelul dupa cum ar evolua viata pe satelitii sistemului nostru solar, precum cei din jurul lui Jupiter. In timp ce se formeaza o planeta gazoasa, ea atrage materie intr-un disc. Cu cat este mai masiv discul, sunt sanse mai mari ca apa sa se formeze si astfel satelitii rezultati sa fie bogati in asa ceva. In cazul lui Jupiter, satelitii sai sunt inghetati pentru ca planeta nu se afla in zona locuibila, dar un gigant gazos aici poate avea apa lichida.

Citeste si  Problemele spatiale chineze

Exista multa exo-planete precum Jupiter. Ele nu pot sustine viata pentru ca nu au nimic solid, dar aceste planete sunt capabile sa tina in apropiere sateliti de dimensiunea lui Marte, iar cei doi savanti cred ca acolo trebuie cautata viata.

[sursa]

Related posts

Leave a Comment