Neurostiinta 

Experiment NASA cu 4 persoane într-o cabină

experiment heraNASA a anuntat ca va indesa patru voluntari intr-o cabina mica timp de 30 de zile ca parte a unui experiment care sa analizeze modul in care izolarea si spatiul foarte mic afecteaza comportamentul. Odata intrati, vooluntarii nu pot parasi cabina si vor putea comunica in mod regulat intre ei si cu cei de la NASA, iar asta inseamna ca nu au acces la internet.

Nu pare a fi confortabil, dar daca vrem sa calatorim in spatiu, mai ales pana pe Marte, de exemplu, oamenii trebuie sa invete sa traiasca in spatii restranse cateva luni fara a avea contact cu lumea de afara, iar oamenii de stiinta trebuie sa fie capabili sa prezica efectele.

Casa compacta cu trei niveluri poarta numele de Human Research Exploration Analog (HERA). Exista multe experimente care pot fi facute la bord pentru a tine echipajul ocupat, cum ar fi ingrijirea plantelor si crevetilor.

Citeste si  Marte dupa 40 de ani

hera

Deci, ce vor face timp de o luna? Timeline-ul este similar celor de la bordul Statiei Spatiale Internationale si implica zile de lucru de 16 ore impartite in planificare, conferinte, exercitii fizice, mese si ingrijirea plantelor si crevetilor.

Experimentul va simula o calatorie de 715 zile catre un asteroid din vecinatatea Terrei, asa ca fiecare zi va fi diferita in functie de parametrii misiunii. De exemplu, cand vor ajunge la destinatie, vor trebui sa desfasoare deplasari in afara capsulei (EVA) pentru a explora asteroidul si pentru a lua mostre. Pentru a simula si conditiile de comunicatie, aceasta va avea o intarziere intre 1 si 10 minute.

NASA va colecta continuu informatii despre starea de spirit a echipajului, performanta, coeziunea echipei etc.

[sursa]

Similare

Leave a Comment