explozie spacexTech 

Explozia de pe rampa de lansare a SpaceX, un posibil sabotaj

explozie spacex
USLaunchReport/YouTube

Ok, e pe buzele tuturor si sigur multi s-au gandit la aceasta posibilitate, dar nimeni nu a rostit-o in mod oficial pentru ca, momentan, nu exista destule dovezi. Ideea, totusi, planeaza deasupra exploziei de pe rampa de lansare a SpaceX. Exista zvonuri cum ca SpaceX investigheaza posiblitatea pierderii rachetei Falcon 9 si a incarcaturii sale scumpe in urma unui sabotaj.

Oficiali din industria aerospatiala „de la ei” au declarat sub anonimat ca SpaceX a vazut o umbra ciudata si apoi un punct alb pe acoperisul unei cladiri invecinate inaintea exploziei, cladire detinuta de concurentul lor, United Launch Alliance.

Filmarea este tinuta deoparte momentan, dar Christian Davenport de la The Washington Post a scris ca un angajat SpaceX a incercat sa intre in cladirea ULA pentru a investiga ipoteza dupa ce a vazut imaginile, dar nu a avut acces. ULA a declarat ca investigatorii Fortelor Aeriene Americane au cercetat acoperisul fara sa gaseasca ceva suspicios.

Pana acum, SpaceX nu a delarat nimic oficial in privinta posibilitatii unui sabotaj, asadar nu avem dovezi, dar Elon Musk a declarat saptamana trecuta in timpul unei conferinte din Mexic faptul ca sursa exploziei este inca una necunoscuta si chiar a denumit-o „cel mai complex si dificil esec survenit in cei 14 ani de activitate”.

„Am eliminat toate posibilitatile evidente si am ramas cu improbabilitati” –  Elon Musk

Este foarte ciudat faptul ca explozia a avut loc in timpul umplerii rezervorului, cand motoarele sunt oprite. SpaceX nu a gasit o sursa de caldura ce ar fi putut declansa explozia. Musk le-a cerut ajutorul celor de la NASA, Fortele Aeriene si Administratia Aviatica Federala pentru a afla ce s-a intamplat.

Citeste si  Corn de rinocer printat 3D - solutie impotriva braconajului?

Petru Stratulat

[sursa]

Related posts

Leave a Comment