Natura 

Fast food-ul in cantitati mici, mai bun decat suplimentele nutritive?

burger_1024Punem intrebarea in titlu pentru ca nutritia este de ceva vreme un subiect fierbinte inavluit in controverse. Potrivit Universitatii din Montana, SUA, nu ar fi atat de grav, daca dupa un antrenament la sala ai lua un hamburger si o portie mica de cartofi prajiti decat un shake aparent sanatos. Ambele abordari sunt aproape la fel de eficiente cand vine vorba de recuperarea musculara.

Rezultatele au fost publicate in International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism si subliniaza faptul ca suplimentele consumate dupa antrenament nu ar avea efectele promovate de companiile producatoare.

Studiul a fost facut pe 11 ciclisti, normali si nu de top, care au facut un circuit de 90 minute dupa care s-au odihnit patru ore. In timpul repausului, participantii la studiu au primit hamburgeri, cartofi prajiti, bauturi racoritoare sau o combinatie de suplimente sportive cum ar fi batoanele. Circuitul de 90 minute a avut rolul de a scadea nivelul de glycogen, un carbohidrat responsabil de inmagazinarea energiei in muschi.

Citeste si  Diamant violet rar descoperit în Australia

Dupa repaus, ciclistii au facut un circuit de 20 km. La fiecare 30 min le-au fost luate mostre de sange si muschi. Fiecare a facut testul de doua ori la distanta de o saptamana.

Concluzia

Nu au gasit diferente intre cele doua tabere, iar savantii au declarat ca nu vor sa promoveze fast food-ul.

[sursa]

Similare

Leave a Comment