Verde Video 

Franta devine din ce in ce mai “verde”

VuTJwRl - ImgurAcum o luna, compania franceza New Wind a inceput sa monteze, in Paris, niste instalatii eoliene sub forma de copac, inspirate din natura.

Frunzele “copacilor de 8 m inaltime” sunt formate din 2 pale care se invart, pe verticala si genereaza electricitate la vanturi pornind de la 7km/h.

VIDEO: Eoliana „Copac” 

Turnul Eiffel trece, si el, la energie alternativa. Pe platforma celui de-al doilea etaj al turnului au fost montate doua turbine eoliene VisionAIR5, camuflate, de la care se asteapta o productie de 10 000 de kw anual, indeajuns pentru a alimenta intregul etaj. Intr-un efort de a reduce impactul turnului asupra mediului, vor fi instalate pe acesta mai multe turbine eoliene, se va trece complet la iluminarea cu LED-uri, vor fi montate sisteme de colectare a apei pluviale si panouri solare.

Citeste si  VIDEO: Imagini noi cu echipa SpaceX facând istorie

VIDEO: Turbine Tour Eiffel

Ultimul pas important il constituie noua lege franceza care prevede ca acoperisurile noilor cladiri comerciale sa gazdiasca panouri solare sau plante. Acoperisurile verzi aduc numeroase beneficii locatarilor, actioneaza ca izolatie, mentin apa de ploaie, reduc poluarea aerului si incurajeaza biodiveristatea. Legea a fost adoptata intr-o varianta mai putin ambitioasa decat cea propusa de ecologisti, care propuneau acoperisuri verzi pentru toate cladirile nou construite, fiind totusi un pas inainte pentru Franta si sursa de inspiratie pentru alte natiuni.

[sursa]

Similare

Leave a Comment