atmTech 

Cum iti poate fi spart cardul bancar

atm
Capricorn Studio / Shutterstock

S-ar putea sa ajungem sa ne ascundem economiile la saltea. Expertul in delicte cibernetice, Brian Krebs, a declarat ca exista o metoda noua si extrem de subtila prin care ne pot fi extrase informatiile de pe card la ATM. Informatiile vin dintr-un raport al Serviciilor Secrete americane redactat pentru industria bancara si sub-contractorii care se ocupa de ATM-uri.

Tehnica a fost intitulata in limba engleza „periscope skimming”. Pana acum detaliile cardurilor erau copiate cu ajutorul unor modificari aduse bancomatelor prin care banda magnetica a cardului era accesata de o terta. Un ochi antrenat ar putea depista modificarile acestea aduse aparatului, dar cei mai multi nu sunt atat de atenti.

Citeste si  Programul nuclear american folosește în continuare dischetele floppy

Aceasta noua metoda se conecteaza direct la placa de baza a bancomatului pentru a fura datele. Interventia este imposibil de observat, dar nu invizibila, daca stii unde sa cauti. Device-urile acestea au o autonomie de 14 zile si pot stoca pana la 32.000 de carduri.

Raportul spune ca tehnologia a fost intalnita in Greenwich, Connecticut luna trecuta si luna aceasta undeva in Pennsylvania. Partea buna e ca PIN-ul nu a putut fi copiat, ceea ce ii impiedica, momentan, pe hoti sa-ti acceseze contul. Sunt de evitat, conform raportului, ATM-urile izolate caci acestea sunt predispuse la modificari din partea lor.

[sursa]

Petru Stratulat

Similare

Leave a Comment