Video: Fulger albastru văzut de la bordul Stației Spațiale Internaționale

fulger

Foto: NASA/ESA

De-a lungul celor 16 ani de când Stația Spațială Internațională este locuită în permanență, astronauții au împărtășit cu ”pământenii” imagini și filmări ale fenomenelor naturale, imposibil de experimentat de pe Terra.

Echipele de astronauți de la bordul ISS au generat colecții întregi de imagini ale fulgerelor, tornadeler și uraganelor văzute din spațiu, de la aproape 400 de km deasupra Pământului.

În timpul unei misiuni de scurtă durată în septembrie 2015, Andreas Mogensen, primul astronaut danez al Agenției Spațiale Europene, a reușit să capteze imagini ale unui tip de fulger denumit ”blue jets”, neobservat în detaliu niciodată până atunci.

Mogensen a filmat 23 de secunde de explozii albastre deasupra unei furtuni în India. Oamenii de știință încă nu știu cum se formează fulgerele albastre, însă le vor putea studia în detaliu cu noua cameră video HD, despre care am vorbit aici, ce va fi instalată în curând în exteriorul ISS.

Citeste si  Mannequin Challenge la bordul ISS

Potrivit ESA, imaginile de mai jos sunt cele mai clare imagini surprinse vreodată cu acest tip rar de fulger.

Anca Stănescu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 400 de semne, cu citarea sursei și cu link spre pagina acestui articol.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plugin creado por AcIDc00L: key giveaway
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: seo valencia