Medicina 

Gonoreea ar putea deveni rezistenta la toate antibioticele

gonoreeCDC a raportat recent ca gonoreea dezvolta o rezistenta la ultimele doua antibiotice capabile sa o trateze. Cu alte cuvinte, aceasta boala este pe cale sa devina rezistenta la toate antibioticele nemaiputand fi tratata de medicamentele conventionale. Prezervativele nu au fost niciodata atat de bine vazute.

Peste 820.000 de persoane sunt infectate cu Neisseria gonorrhoeae in fiecare an in SUA dintre care mai mult de jumatate au varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani. In acest moment, doctorii folosesc o combinatie intre 2 antibiotice pentru a o trata, o strategie care spera sa opreasca bacteria din a dezvolta rezistenta. Cercetarile au aratat ca in SUA se dezvolta o rezistenta si la aceste ultime antibiotice.

Citeste si  Cafeaua îți face rău? Iată de ce (III)

In 2014, procentul mostrelor de gonoree rezistenta la azitromicina a crescut de la 0.6 la 2.5%.

[sursa]

Similare

One Thought to “Gonoreea ar putea deveni rezistenta la toate antibioticele”

  1. Tractorila

    Interesant cum Medicina intoarce remorca . Folosirea antibioticlor este vinovatia lor, nu a oamenilor. Medicii sint grupul cu cele mai putine cunostinte intre specialisti. Un medic are o calificare la jumate din cel a unui strungar. Cunostintele lor sint de risul curcilor si pt a face ” minuni ” au folosit antibiotice la greu, s a para salvatori de vieti. Ca se da antibiotice pt orice , dupa orice operatie si boli venerice . Ei sint vinovati, dar , ca de obicei, vor s adea vina pe altii. Sa va fie rusine ! ( ce e rusinea ? )

Leave a Comment