Hands-free-ul distrage la fel de mult atentia

hands freeDesi cei mai multi dintre noi cred ca sunt in siguranta utilizand telefonul pe functia hands-free in timp ce conduc, un studiu recent a demonstrat ca acesta distrage la fel de mult atentia precum utilizarea telefonului mobil, la ureche adica.

De fapt, studiul arata ca timpul de raspuns creste cu 40% mai mult decat cel pe care-l avem cand conducem fara telefon. In termeni reali, vorbim despre o distanta de 11 metri la o viteza de 40 km/ora. Studiul a fost demarat intr-un simulator pentru a masura reactiile in timp ce un pieton intra in vederea periferica a soferului, iar timpul de reactie a crescut cu o secunda, adica 40 metri ca distanta pe asfalt.

Citeste si  Avantajul evolutiv al homosexualitatii

Creierul uman nu mai trimite informatii vizuale memoriei atunci cand primeste informatii precum cele venite prin intermediul unui telefon mobil, iar acest lucru are un efect ciudat de a te uita la ceva, dar fara a vedea lucrul respectiv.

[sursa]

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 400 de semne, cu citarea sursei și cu link spre pagina acestui articol.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plugin creado por AcIDc00L: key giveaway
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: posicionamiento web