VIDEO: O bucata din Hawaii s-a prabusit in ocean

Chiar in ajunul Anului Nou, o bucata de 9 hectare din delta de lava hawaiana Kamokuna s-a prabusit in ocean, declansand valuri uriase si explozii de roca vulcanica aproape ucigand cinci turisti.

Delta aceasta s-a format acolo unde lava expulzata de vulcanul Kilauea se intalneste cu Oceanul Pacific, racindu-se foarte repede formand, astfel, teren nou. Este un loc adorat de turisti si, dupa cum se poate vedea in imagini, nu este o suprafata prea stabila. Video-ul surprinde doar o parte a prabusirii, care a continuat si in timpul noptii.

Delta Kamokuna avea 10 hectare, ceea ce inseamna ca acum a disparut aproape in totalitate luand dupa ea si platforma de pe care turistii obisnuiau sa vizioneze fenomenul. Intreaga zona a fost inchisa de Serviciul National al Parcurilor.

Deltele de lava sunt foarte periculoase pentru ca sunt situate pe straturi de nisip. Pe langa asta, pe masura ce intra in contact cu apa oceanului, se ridica nori de acid clorhidric ce contin si particule vulcanice.

Citeste si  VIDEO: Testul celui mai mare motor de racheta bazat pe combustibil solid

Prabusirea a inceput in jurul orei 14:00 pe 31 decembrie, obligand oficialii sa inchida platforma destinata publicului si sa monitorizeze situatia. La ora 19:00, cinci turisti au sfidat autoritatile si s-au apropiat periculos de mult de delta. La 15 minute dupa ce au fost obligati de un oficial sa se retraga, sectiunea pe care s-au aflat a cazut in ocean.

[sursa]

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 400 de semne, cu citarea sursei și cu link spre pagina acestui articol.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plugin creado por AcIDc00L: noticias juegos
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: seo valencia