Iahtul Solarwave 64 – Tesla mărilor

Solarwave

Foto: Solarwave Yachts

Companiile Ned Ship și Solarwave au dezvăluit recent iahtul Solarwave 64 – o versiune îmbunătățită a Solarwave 62, primul iaht de lux alimentat în totalitate cu energie solară.

Potrivit reprezentanților celor două companii, după 5 ani de testare a tehnologiei, ambarcațiunea a ajuns la performanța de a se deplasa pe o distanță nelimitată în timpul unei zile însorite, cu o viteză de 6-7 noduri, alimentată doar de acoperișul solar.

Energia solară captată de panourile solare și stocată în baterii este suficientă pentru a alimenta toate dispozitivele electronice din interiorul navei, atât în timpul zilei, cât și pe durata nopții, eliminând complet nevoia de energie adițională neregenarabilă.

Citeste si  Pericolul tacut din dispozitivele reincarcabile

Companiile oferă și o variantă hibrid a iahturilor, care permit deplasarea cu o viteză de peste 20 de noduri și o variantă cu vele, pentru cei mai sportivi.

Prețul unui astfel de iaht, denumit de producători ”Tesla mărilor”, este între 2 și 2,5 milioane de euro.

Anca Stănescu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 400 de semne, cu citarea sursei și cu link spre pagina acestui articol.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plugin creado por AcIDc00L: noticias juegos
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: posicionamiento web