Cosmos 

Imagine superba cu Terra si Luna

Daca esti curios cum arata Terra si Luna de la o distanta de 3 milioane de km, priveste imaginea aceasta realizata de sonda Hayabusa 2, lansata de JAXA, Agentia Spatiala Japoneza.JAXA earth moon

Facuta pe 26 noiembrie, imaginea a fost captata de camera de la bordul sondei si a surprins emisfera estica, avand Luna la Vest. Hayabusa 2 a fost lansata pe 3 decembrie anul trecut si se foloseste acum de gravitatia Terrei pentru a prinde mai multa viteza in vederea apropierii de asteroidul Ryugu, de pe care va colecta mostre care sa-i ajute pe oamenii de stiinta sa inteleaga originea si evolutia Sistemului Solar.

Citeste si  Miezul planetei ne ofera secretele magnetice

Ryugu este un asteroid de clasa C si este caracterizat de o cantitate foarte mare de molecule de carbon. Asteroizii de clasa S sunt duri, iar cei de clasa M metalici. Cei de clasa C sunt folositori oamenilor de stiinta pentru ca inglobeaza minerale de natura organica hidratate, deci contin apa, si sunt considerati primordiali. Asadar, ar putea contine indicii privind originile vietii pe Terra dar si ale primelor componente ce stau la baza Sistemului Solar.

[sursa]

Similare

One Thought to “Imagine superba cu Terra si Luna”

  1. Sorin

    De ce nu se vad stele, in fundal, in multe fotografi facute in spatiu, nu se vad stelele !?

Leave a Comment