Medicina 

Incepe conspiratia ciocolatei?

chocolateCacaua ar fi atat de buna pentru sanatate incat expertii se pregatesc sa dezvolte un supliment alimentar, un fel de pastila de „ciocolata”. 

„Interesul pentru extractul de cacao este din ce in ce mai mare. Anumite produse pe baza de ciocolata sunt benefice pentru creier, in special pentru prevenirea dezvoltarii bolilor neurodegenerative geriatrice, ca Alzheimer.” declara profesorul Giulio Maria Pasinetti in Jurnalul ‘Alzheimer’s Disease’.

Exista cercetatori care sustin ca fitochimicalele din cacao protejeaza impotriva cancerului. Alte studii sustin ca un consum moderat de cacao ajuta la mentinerea sistemului cardiovascular sanatos, a presiunii arteriale scazute si a unui flux optim de sange spre creier. De asemenea, ciocolata neagra ajuta la stabilizarea nivelului de zaharuri din sange si la reducerea riscului de obezitate.

Oamenii de stiinta au demontat si mitul grasimilor nocive, subliniind ca din cele 3 tipuri de grasimi existente in ciocolata, numai una afecteaza nivelul de colesterol, celelalte avand un efect pozitiv asupra sanatatii, sau neutru.

Citeste si  Primele corzi vocale crescute in laborator functioneaza

Pentru dezvoltarea unui supliment cu adevarat eficient ar trebui schimbat modul de procesare al cacauai, deoarece prin tehnicile de procesare folosite, in prezent, se pierd pana la 90% din fitochimicalele benefice. Spre deosebire de alte produse similare, suplimentele de cacao ar fi mai potente decat produsele din comert, insa, cel mai probabil nu ar avea acelasi gust.

Cercetatorii si-au aratat grijile si in privinta rezervei mondiale limitate de ciocolata si boabe de cacao, dar si in privinta instabilitatii speciei.

Ciocolata ar disparea pana in 2030.

[sursa]

Similare

Leave a Comment