Medicina 

Ingredient din aspirina care reduce efectele Alzheimer si Parkinson

aspirinaUn nou studiu a descoperit ca un ingredient din aspirina se ataseaza de enzima GAPDH fapt care impiedica moartea celulelor cauzata de mai multe boli neurodegenerative precum Alzheimer, Parkinson si Huntington.

Stirea vine de acum cateva luni cand aceeasi echipa a descoperit ca acest ingredient targeteaza o gena care codeaza o proteina numita HMGB1 asociata cu o gama larga de boli precum artrita, lupus, sepsis si diferite tipuri de cancer. Cu alte cuvinte, cel mai utilizat analgezic ar putea include ingredientele multor alte tratamete.

Cel care a condus studiul, Daniel Klessig de la Universitatea Cornell, a declarat ca o mai buna intelegere a acidului salicilic, adica a aspirinei, si a derivatelor sale ce influenteaza activitatea celor doua gene, GAPDH si JMGB1, ar putea determina aparitia unor tratamente care sa combata efectele unor boli devastatoare.

Citeste si  Cancer infantil cauzat de explozia de la Fukushima

GAPDH este responsabila de metabilizarea glucozei, dar Kessig a descoperit ca joaca mai multe roluri importante in celula. A observat cum acidul salicilic, substanta principala din aspirina, regleaza sistemul imunitar al plantelor si s-a decis sa il testeze pe proteine umane pentru a-i analiza efectele.

[sursa]

Similare

Leave a Comment