Tech 

Internet prin bec

becTehnologia LED aduce cu sine noi posibilitati. Cum ar fi ca internetul sa fie adus in casele si birourile noastre prin intermediul intrerupatorului din perete? Deja folosim ledurile pentru a transmite informatii in spectrul infrarosu de multi ani – telecomenzile. Ne-am lovit de informatia aceasta pentru prima data in luna februarie, dar dorim sa o abordam din nou.

Comunicarea prin wireless cu ajutorul luminii vizibile nu este o idee noua. Totul sta in modularea foarte rapida a intensitatii luminii pentru a o encoda in 1 si 0. Lumina isi va modifica intensitatea atat de repede incat ochiul nu va percepe modificarile. Termenul ales pentru a denumi tehnologia este: Li-Fi.

Citeste si  Hyperloop One in varianta subacvatica

Cererea in crestere forteaza tehnologia Wi-Fi, care se bazeaza pe frecvetenele radio si microunde. Din cauza unei cresteri exponentiale a numarului de telefoane smartphone, care pana in 2019 vor ajunge la 10 miliarde, vorbim despre un schimb de informatii in wi-fi de 35 de cvintilioane, adica 10 la puterea 18 biti de date pe luna.

[sursa]

Similare

Leave a Comment