Neurostiinta 

Din cauza Internetului punem la indoiala ceea ce credem ca stim

conectatOricat ar domina internetul viata de zi cu zi, acesta este o inventie recenta si, din cauza asta, oamenii de stiinta inca nu stiu foarte clar in ce mod ne afecteaza modul de gandire pe termen lung. Acum, cercetatorii sugereaza existenta unui efect secundar care ne determina sa punem la indoiala ceea ce credem ca stim. Cu alte cuvinte, chiar daca deja stii care este capitala Frantei, o vei cauta pe Google pentru orice eventualitate pentru ca tindem sa externalizam stocarea informatiei chiar si atunci cand nu este necesar.

100 de persoane au fost chestonata ca parte a unui studiu demarat de o echipa de la Universitatea Waterloo din Canada. Cand li s-au adresat intrebari de cultura generala, jumatate dintre ei au avut aces la internet pentru a cauta raspunsurilor pe care nu le stiau si s-au dovedit cu 5% mai predispuse la ignoranta inainte de a cauta informatia. Cercetatorii au documentat aceasta tendinta mica de a nu ne mai obosi sa gandim, daca internetul ne sta la dispozitie.

Citeste si  Somnul alaturi de animalul de companie mult mai odihnitor

Conform Pew Research Centre, 1 din 5 americani se afla constant online, in timp de 73% intra zilnic. In timp ce internetul este atat de raspandit si accesibil, suntem tentati sa punem in sarcina lui taskuri precum memorarea datelor, intamplarilor si planurilor, utilizandu-l ca pe o memorie mai mare decat noi.

Rezultatele au fost publicate in Consciousness and Cognition.

[sursa]

Similare

Leave a Comment