Funny 

Istoria MythBusters

mythbustersA fost de departe una dintre emisiunile noastre preferate, dar ce știm, de fapt, despre MythBusters?

Conceptul a fost creat pentru Discovery Channel de producătorul Peter Rees în 2002 și a purtat titlul „Tall Tales or True”, dar a fost refuzat inițial pentru că postul tv comandase deja un alt concept similar. Rees a îmbunătățit conceptul și s-a axat pe testarea anumitor elemente ale poveștilor nu doar pe povestirea lor. Discovery a fost de acord cu producția unui pilot de trei episoade. Jamie Hyneman a fost unul dintre experții în efecte speciale cooptați pentru acest scop, iar acesta l-a rugat pe Adam Savage să-l acompanieze căci Hyneman considera că este prea neinteresant pentru a putea prezenta singur emisiunea.

În iulie 2006, o versiune editată de doar 30 minute a MythBusters a fost difuzată de BBC 2 în Marea Britanie. Al 14-lea sezon, care va fi și ultimul, poate fi urmărit începând cu luna ianuarie 2016. În total, MythBusters este o emisiune compusă din 248 de episoade cu 2950 de experimente și 1050 de mituri puse la încercare.

mythbusters_hosts_a_lLa început, showul a fost prezentat doar de Jamie și Adam, cărora li s-au alăturat mai târziu Kari Byron, Tory Belleci si Scottie Chapman organizați ca o echipă separată. După ce Chapman a părăsit emisiunea în al treilea sezon, a venit Grant Imahara, coleg de-al lui Hyneman. Byron s-a retras temporar printr-un concediu de maternitate în 2009, fiind înlocuită de Jessi Combs, dar s-a întors în sezonul 8.

Pe 21 octombrie Jamie și Adam au confirmat încheierea emisiunii cu sezonul al 14-lea ce urmează a fi difuzat din ianuarie 2016. Episoadele nu au fost încă relevate publicului dar s-a aflat că finalul va fi unul, evident, exploziv.

Cele mai tari explozii din MythBusters

Accidentul Esparto

Pe 20 martie 2009, ferestrele orășelului Esparto din California s-au spart când acesta a fost zguduit de o explozie cauzată de 227 kg de nitrat de amoniu în timpul filmărilor pentru episodul „Know your socks off”. Câțiva locuitori s-au supărat ca explozia a fost planificată fără a fi și ei anunțați. Comandantul pompierilor, Barry Burns, a plasat mai multe echipaje la fața locului dar a ales să nu anunțe în mod public explozia pentru a limita expunerea publicului. A declarat că MythBusters este o emisiune foarte populară și i-a fost teamă că lumea s-ar îmbulzi pentru a vedea momentul periculos. Reprezentanții showului au înlocuit ferestrele în aceeași zi. Experimentul a fost difuzat, dar gazdele emisiunii și-au amintit într-un episod din 2011 că nu s-au mai întors în Esparto din cauza incidentului.

Citeste si  VIDEO: Lava si gheata

Accidentul ghiulelei

Pe 6 decembrie 2011, în timpul filmărilor la episodul „Cannonball Chemistry”, echipa MythBusters a tras cu o ghiulea prin pereții unei case și într-o dubiță parcată într-un cartier. Deși experimentul a avut loc în condiții foarte clare și sub supravegherea autorităților, ghiuleaua a trecut de țintă și și-a continuat drumul încă 640 de metri pânăa lovit o casă, apoi acoperișul unei alteia pentru a se opri apoi într-o dubiță. Nimeni nu a fost rănit, culmea.

Un producător al emisiunii a vizitat prima casă pentru a-și cere scuze, urmat de Adam și Jamie. Savage a declarat mai târziu ca producția seriei nu va fi suspendată din cauza incidentului. El șsi Kari Byron s-au întors la în 2012 la o festivitate de tipul ușilor deschise la liceul de inginerie și design din localitate pentru a repara relațiile cu acea comunitate. Evenimentul a fost sold-out cu peste 1000 de participanți.

Similare

Leave a Comment