ochelariMedicina 

Jumătate din populația globului va fi mioapă până în anul 2050

ochelariIn doar 3 decenii, jumatate din populatia globului va suferi de miopie, iar asta inseamna aproximativ 5 miliarde de oameni. Este principala descoperire a unui studiu publicat in jurnalul Ophtalmology, care a analizat fenomenul la nivel global.

Proiectia unui boom al miopiei este bazata pe diagnosticarile din ce in ce mai numeroase. Cercetatorii de la Brien Holden Vision Institute au adunat date de la alte 145 de studii care numara peste 2.1 milioane de participanti din toate tarile lumii. Din acest esantion, au observat ca 22.9 de procente din populatia globului au fost diagnosticate cu o forma de deficienta oftalmologica in anul 2000. Daca trendul continua, populatia globului va fi de 10 miliarde in 2050. Din aceasta, 5 miliarde de indivizi vor fi diagnosticati cu miopie, iar 1 miliard cu o forma grava de miopie, care va fi si cauza principala a orbirii la nivel mondial.

Sutdiul a descoperit un spike neobisnuit de miopie in estul Asiei, in special in randul persoanelor tinere. Un alt studiu recent, amintit de Wired, a relevat faptul ca 96% dintre tinerii de 19 ani din Seoul, Coreea de Sud, sufera de miopie. Deloc surprizator, cresterea dramatica are legatura cu modul de viata modern si cu factorii de mediu. Cercetatorii cred ca am ajuns aici din cauza culturii in care traim, care favorizeaza activitatile desfasurate in interior in detrimentul exteriorului, stresand foarte mult ochii. In tandem cu asta, au subliniat ca viata in secolul 21 implica privirea multor ecrane electronice.

Citeste si  VIDEO: Este RMN-ul sigur?

Desi cresterea este cauzata si de cea a natalitatii din zona Asiei, cercetarea sugereaza ca este exacerbata si de presiunea sistemelor educationale in special in cazul copiilor din Singapore, Coreea, Taiwan si China, unde elevii si studentii petrec foarte mult timp in fata unui laptop sau PC.

Asa cum indica autorii studiului, din cauza urbanizarii si a avansurilor tehnologice, ochii sunt stresati din ce in ce mai mult, dar exista o luminita la capatul tunelului. Interventiile, precum lentilele de corectie, pot incetini miopia si preveni aparitia formei grave.

[sursa]

Similare

Leave a Comment