luna verdePseudo-stiinta 

Luna Verde, o farsă

luna verdeInformatia falsa nu a aparut inca pe feed-urile romanesti, dar ne asteptam la orice. Imaginea aceasta a fost lansata luna aceasta sustinand ca in serile de 20 aprilie si 29 mai, luna aproape plina se va inverzi pentru 90 de minute.

Este ciudat ca trebuie sa explicam asta, dar nu, asa ceva nu se va intampla. Imaginea a fost share-uita deja de 38.000 de ori si, pentru ca sursele noastre au primit foarte multe mailuri in care erau intrebate despre acest fenomen, ne simtim datori sa aducem cateva precizari. Deci, ce se intampla?

luna verde hoaxIn functie de postarea care ajunge la voi, hoax-ul explica faptul ca pe 20 aprilie si 29 mai se aliniaza niste planete. In timpul acestei alinieri, Luna s-ar afla la doar 4 grade distanta pe cer de Uranus si, cumva, aceasta pozitionare va inverzi satelitul pentru o ora si jumatate. Conform autorilor, acest eveniment a mai avut loc tocmai in 1596, asa ca ii incurajeaza pe internauti sa share-uiasca idiotenia. Culmea, astazi, 20 aprilie, este 4/20, cunoscuta si ca ziua nationala a ierbii in SUA.

Citeste si  Un republican a intrebat NASA: "A existat o civilizatie pe Marte?"

Probabil ca autorii acestei farse nu s-au asteptat la un asemenea impact pe care Luna Verde l-a avut. Naivii ar crede orice ar vedea online. Nu uitati farsele precedente cu asteroidul care ne va lovi si cu Marte care va fi de dimensiunea Lunii pe cer.

[sursa]

Similare

Leave a Comment