Medicina 

Mai mult de 75% din tigarile electronice contin un compus chimic periculos

tigara electronicaPopularitatea tigarilor electronice este in continua crestere, fiind, mai ales, promovate ca alternativa mai putin daunatoare a tigarilor clasice. Oamenii de stiinta au analizat chimicalele utilizate in fabricarea vaporilor pentru a identifica eventualele riscuri pentru sanatate.

Un studiu sugereaza ca tigarile electronice pun in pericol plamanii din cauza unui compus chimic, diacetyl, ce parfumeaza si care sta la baza unei boli grave, brochioltis obliterans. Aceasta este cunoscuta popular si ca plamani din popcorn. A primit numele acesta in 2006 cand a aparut pentru prima data in industria alimentara la un muncitor care a inhalat aroma artificiala de unt intr-o fabrica de popcorn.

Citeste si  Autobuzul sau metroul spre munca pentru a evita diabetul

Cand diacetylul este inhalat in timp, poate reduce fluxul de aer din plamani prin obstructionarea brohniilor. Chimicala este cea mai perculoasa pentru cei care sunt expusi la locul de munca, desi a existat si cazul unui consumator extremist, care a mancat cateva pungi pe zi timp de un deceniu.

[sursa]

Similare

One Thought to “Mai mult de 75% din tigarile electronice contin un compus chimic periculos”

Leave a Comment