28 de persoane au strabatut inot Marea Moarta pentru a evidentia un punct de vedere in privinta Mediului

Marea Moarta este renumita pentru salinitatea sa extrema, ce impiedica aparitia vietii. Turisti din toata lumea vin pe malurile sale pentru namolul bogat in minerale si pentru a pluti in apa sarata.

Dar Marea Moarta s-a retras cu 24 de metri in ultimii 30 de ani, iar activistii de mediu sunt ingrijorati ca la un moment dat va disparea cu totul. EcoPeace Middle East, un grup activist, a organizat prima strabatere inot de-a lungul Marii Moarte pentru a ridica nivelul de constientizare asupra acestei probleme si pentru a determina aparitia unor actiuni guvernamentale.

Douazeci si opt de inotatori au infruntat apa pentru a inota intre Iordania si Israel. Marea Moarta este cel jos punct de pe uscat, aflandu-se cu 430 metri sub nivelul marii. Apa sa este de 10 ori mai sarata decat apa oceanului si extrem de toxica, daca este inghitita. Asta nu i-a speriat pe cei 28 de inotatori in maratonul lor de 14.5 km. Scopul a fost acela de a evidentia efectele mineritului israelian si iordanian, actiuni care stau la baza retragerii Marii Moarte.

Citeste si  VIDEO: Furnici care-si salveaza camarazii cazuti la datorie

This slideshow requires JavaScript.

[sursa]

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 400 de semne, cu citarea sursei și cu link spre pagina acestui articol.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plugin creado por AcIDc00L: key giveaway
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: seo valencia