vaccinareEditorial 

Marturia unui fost anti-vaccinist

Atunci cand un medic sau om de stiinta, nu conteaza cat de obscur sau cat de real, incepe sa puna la zid vaccinurile, acea informatie oricat de reala sau fake se va viraliza printre anti-vaccinisti ca argument impotriva vaccinarii. Sper ca acest articol sa urmeze aceeasi logica, desi sansele sunt foarte mici. Daca primele sustin ideea anti-vaccinistilor, chiar si cu argumente slabe, false sau scoase din context, acesta nu va face acelasi lucru.

Acum 10 ani am fost in tabara anti-vaccinistilor, iar blogul meu de atunci (Umblu.Liber.com) a gazduit multe articole de opinie si documentate (prost). Am crezut ca exista o conspiratie big pharma ce vrea sa ne omoare incet-incet cu substantele daunatoare plasate in vaccinuri (precum thimerosalul) pentru a-si ingrosa profiturile, m-am uitat la documentare low budget cu Alex Jones si nu numai si totul pentru a vedea ca lumea in care traiesc nu este atat de banala pe cat credeam. Poate a fost de vina si anturajul in care ma aflam, plin de asemenea adepti, de care m-am despartit brusc la fel cum, la un moment dat, am inchis si blogul. Nu a trebuit decat sa ascult opinii argumentate, sa ma documentez si sa-mi folosesc logica in fata unei probleme care risca sa ne arunce acum inapoi in Evul Mediu.

Vaccinul nu te omoara si nu este folosit pentru a decima populatia. Asta este o tampenie in care imi este foarte rusine ca am crezut la un moment dat. Da, exista substante care, scoase din contextul vaccinului, ar dauna, dar acestea se afla in concentratii foarte mici si au diferite roluri. Unul dintre acestea este acela de conservare, pentru ca vaccinul sa poata fi tinut in forma optima pana ajunge sub pielea ta. Multa lume se teme de faptul ca exista mercur in vaccinuri. Da, exista mult mai putin decat intr-un peste oceanic! Ma speria faptul ca introduc in corpul meu un virus. Nu conteaza ca e latent, e virus, deci imi fac rau cu mana mea, nu? Ce ignorant am fost… M-am uitat pe umarul meu stang si am vazut 2 cicatrici de la vaccinuri facute la scoala. Sunt vaccinat si nu sufar de autism…

Situatia este foarte simpla, in acest moment al evolutiei noastre

Terra este o jungla. Exista in jurul nostru multe amenintari biologice care ne-ar rapune la scurt timp dupa nastere, motiv pentru care bunicii nostri au avut cate 5-7 copii. Macar 2 sa supravietuiasca. Organismele noastre sunt diferite, deci reactioneaza diferit. Nu exista o unealta general-valabila, cu aceleasi efecte 100%, cu aceleasi efecte secundare in cazul tuturor, dar am reusit sa ducem procentul acesta la 90 si ceva la suta. Restul, pana la 100%, reprezinta riscul. Da, nu exista vaccin fara risc, asa cum nu exista cladire fara risc.

Citeste si  Agenția Spațială Europeană caută stagiari

Ca parinte, momentan ai de ales:

 • 90+% sanse ca al tau copil sa traisca o viata indelungata protejat impotriva unor virusuri foarte agresive
 • <10% sanse ca al tau copil sa sufere o reactie alergica, pe care ai putea-o descoperi inaintea vaccinarii printr-un test alergologic
 • foarte multe sanse ca al tau copil sa se infecteze si sa moara ori sa aiba in fata lui o viata oribila

 

Nu exista alernative. Patrunjelul sau usturoiul nu tin departe amenintarile acestea. Situatia este ATAT de grava si e bine sa te trezesti.

Sigur, in ignoranta ta, te intrebi de ce copilul tau nevaccinat l-ar putea afecta pe al meu vaccinat, dar ignori faptul ca al meu ar putea fi nevaccinat din motive medicale, cum sunt bolile autoimune de care ar putea suferi, sau faptul ca un virus ce l-a infectat pe al tau ar putea suferi modificari in lupta cu anticorpii sai, infectandu-l pe al meu cu o alta tulpina impotriva careia nu s-a vaccinat. Moartea copiilor prea mici pentru a fi vaccinati se afla pe umerii vostri, dragi parinti anti-vaccin. Imunitatea de grup nu i-a protejat. Virusurile au ajuns la ei  (si) prin persoane nevaccinate voluntar.

Sper ca vaccinarea sa devina obligatorie in Romania, iar parintii ignoranti sa fie aspru pedepsiti.

Ar mai fi multe de scris, dar sunt sigur ca anti-vaccinistii, care au ajuns la acest articol prin SEO-ul facut special sa-i atraga, au inchis pagina dupa primul paragraf…

Related posts

2 Thoughts to “Marturia unui fost anti-vaccinist”

 1. Sa vedeti marturia vecinei, foste vacciniste, ce lupta cu alergiile declansate la copil la 2 luni si 4 luni, fix la 2 ore de la fiecare vaccin….

 2. Serban Vasile

  As dori ca autorul articolului sau cineva informat din redactia dv. sa-mi spuna cum il cheama pe savantul care a separat si purificat prin centrifugare, a izolat, a analizat biochimic si fotografiat la microscopul electronic virusul rujeolic. Ma deruteaza faptul ca de mai multi ani, in Germania sta neridicata de nimeni suma de 100.000 de euro oferita oricui ar putea arata un singur studiu care a dovedit existenta fizica reala a virusului rujeolic. A incercat o singura data cineva, dar nu a ridicat premiul, a facut proces, dar Curtea Suprema a Germaniei nu i-a dat castig de cauza. Cele sase studii prezentate de el instantei nu probau existent obiectiv reala a acestui virus. Pana in prezent nu stie nimeni de exista vreunei dovezi stiintifice obiective ca virusul rujeolic exista, dar poate stiti dumneavoastra. De multe decenii copiii sunt injectati cu vaccinuri care pretind a contine chiar si cate trei tulpini de virus rujeolic. Deci producatorii de vaccinuri ar trebui sa se bazeze pe un astfel de studio. De unde stie producatorul ca opereaza cu acel virus, daca existent lui nu a fost documentata niciodata de nimeni? Nu ar fi o dificultate sa vedem la microscopul electronic macar un singur virus rujeolic dintr-o fiola de astfel de vaccin.
  Mai rau de atata, nimeni niciodata nu a publicat vreun singur studio in care sa fie dovedita existenta niciunuia din celelalte virusuri despre care se presupune ca ar provoca boli ca de pilda poliomielita, ca sa nu mai spun de virusul HIV. Sunt oferite sume destul de mari celor care prezinta un singur studio care dovedeste obiectiv existenta virusului HIV. Cum poti acorda cuiva premiul Nobel pentru descoperirea virusului HIV fara sa-I ceri in prealabil studiul afferent care sa fie confirmat de comunitatea stiintifica international? Daca incontestabil bolile exista, atunci exista si ipoteze asupra cauzelor acestora, una fiind infectarea cu virusuri patogene. Insa nu o poti tine la infinit cu a nu dovedi existenta nici macar a unui singur virus din alaiul destul de lung de virusuri patogene. Vi se pare correct sa fie asa, atata timp cat exista mijloacele tehnice de a vedea si fotografia si paduchii virusurilor?
  As dori un raspuns stiintific obiectiv, decent, documentat, fara ironii, bascalii si atacuri la persoana in loc de dovezi.
  Serban Vasile
  serbanvasile13@yahoo.com

Leave a Comment