Istorie 

Masina Timpului – 14.10.2015

S-au nascut:

1946: J. Craig Venter, genetician molecular care a facut munca de pionierat in domeniul secventionarii atuomatizate a generlor.

1934: Robert McCorkle Netting, antropolog american care a transformat ecologia in disciplina stiintifica.

1908: George Harold Bown, inginer electrician american care a facut pionierat in radio-termica si a pavat drumul pentru antenele radio si tv.

1900: W. Edwards Deming, statistician american. A contribuit la refacerea economiei japoneze post-belice prin implementarea metodelor statistice de control al calitatii in productia industriala.

S-au intamplat:

1582: Din cauza introducerii calendarului gregorian, această zi din acest an nu există în Italia, Polonia, Portugalia și Spania.

1802: În Țara Românească a avut loc un puternic cutremur de pământ, cel mai mare seism din România, consemnat de documente. Cutremurul s-a produs în Vrancea și se apreciază că a avut o magnitudine de 7,7-7,9 grade. Și Bucureștiul a fost grav afectat, aici prăbușindu-se Turnul Radu Vodă, Hanul Șerban Vodă, o parte din Turnul Colței și multe alte construcții.

Citeste si  Masina timpului - 13 septembrie

1900: Apare cartea Interpretarea viselor a psihologului Sigmund Freud.

1947: Pilotul american Chuck Yeager zboară cu un Bell X-1 devenind primul om care a zburat cu viteză mai mare decât cea a sunetului.

1962: Un avion de recunoaștere american Lockheed U-2 a zburat deasupra Cubei și a fotografiat rachete sovietice capabile de a purta încărcătură nucleară, declanșând criza rachetelor cubaneze.

1964: Dr. Martin Luther King devine cel mai tânăr laureat al Premiului Nobel pentru Pace.

Ziua Internațională a standardizării

Similare

Leave a Comment