GuppyIstorie 

Masina Timpului – 15 august

S-AU NASCUT:

  • 1890 – Elvin Morton Jellinek: biostatistician, psiholog, a realizat studii in ceea ce priveste  alcoolismul. In urma acestora, a ajuns la concluzia ca alcoolismul este cauzat uneori de o boala a creierului care presupune modificarea structurii si functiilor sale.
  • Guppy1836 – Robert John Lechmere Guppy: biolog englez, al carui nume a fost imprumutat pestelui guppy. Acesta este un peste tropical, unul din cei mai raspanditi si mai cunoscuti pesti de apa dulce de acvariu.
  • 1794 – Elias Magnus Fries: micolog si botanist suedez. Este considerat a fi, dupa Christian Hendrik Persoon, un parinte fondator al taxonomiei ciupercilor.

FACTS:

  • 1911 – a fost lansat pe piata Crisco, un brand de untura pentru gatit, de catre Procter & Gamble. Pe langa aceasta, in timp au mai fost oferite publicului diverse alte uleiuri de gatit: de porumb, alune, masline, floarea soarelui, toate sub brand-ul Crisco.
  • 1934William Beebe si Otis Barton s-au scufundat, la bordul unei batisfere, pe coasta insulei Nonsuch, ajungand pana la adancimea de 923 metri, stabilind recordul pentru cea mai adanca scufundare realizata de un om pana la acel moment. Acest record a fost doborat de Barton in 1949.
Citeste si  Masina Timpului - 17 august

[sursa] [sursa] [foto]

Related posts

Leave a Comment