View_of_Chernobyl_taken_from_PripyatIstorie 

Masina timpului – 15 decembrie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

  • Freeman Dyson – 1923: fizician si matematician american, nascut in Anglia. Este cunoscut pentru munca sa in domeniile electrodinamicii cuantice, astronomiei si ingineriei nucleare, printre altele.
  • Maurice Wilkins – 1916: fizician si biolog molecular britanic. A fost rasplatit cu premiul Nobel in Fiziologie si Medicina in 1962. Cercetarile sale au contribuit la intelegerea stiintifica a separarii izotopilor, microscopiei optice, difractiei razelor X, precum si la dezvoltarea radarului.
  • Niels Finsen – 1860: fizician si cercetator, laureat al premiului Nobel in 1903 pentru “recunoasterea contributiilor sale in tratamentul bolilor, in special lupus vulgaris, folosind radiatiile luminoase, prin care a deschis noi drumuri in stiinta medicala”.
Citeste si  Masina timpului - 29 septembrie

 

FACTS:

  • 2001 – dupa zece ani de eforturi de reconstructie si stabilizare, turnul din Pisa este redeschis publicului, fiind declarat stabil pentru inca 300 ani.
  • View_of_Chernobyl_taken_from_Pripyat
    Jason Minshull

    2000 – reactorul 3 al centralei de la Chernobyl a fost oprit in mod oficial de catre presedintele Leonid Kuchma, aceasta insemnand inchiderea intregii zone. Reactorul 2 fusese scos din functiune in urma unui incendiu din 1991, iar Reactorul 1 a fost oprit in 1996, ca parte a unei intelegeri intre guvernul ucrainian si organizatii internationale, cu privire la incetarea operatiunilor la sediul centralei.

 

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto]

Similare

Leave a Comment