Cosmos 

Meteoriți înghețați descoperiți în Antarctica

meteoritO echipa finantata de NASA se indreapta din nou spre Antarctica pentru a cauta fragmente de meteoriti inghetati in speranta ca acestea ne-ar putea invata mai multe lucruri despre alte planete si satelitii lor din Sistemul nostru Solar si nu numai. Opt cercetatori formeaza echipa de anul acesta Antarctica Search for Meteorites (ANSMET), iar expeditia este programata sa dureze sase saptamani.

Antarctica are avantajul de a fi alba, iar meteoritii pot fi foarte usor observati. Fragmentele vizate de ANSMET ar trebui sa fie de o mai buna calitate aici decat in orice parte a globului si sunt sanse foarte mici sa fie trecute cu vederea in acest relief sterp.

„Acesti meteoriti ne pt ajuta sa intelegem mai bine formaea si evolutia sistemului nostru solar. Provin de pe planete, sateliti si asteroizi. Putine asemenea obiecte vor fi vizitate de NASA in timpul vietii noastre asa ca este o oportunitate superba de a colecta material din tot Sistemul Solar fara a fi nevoiti sa parasim Terra.” – Nina Lanza

Poti fi la curent cu expeditiile grupului prin filmuletele postate pe YouTube pe care le vor publica aproape in timp real. Meteoritii care au fost prinsi captivi in gheata pentru mii sau chiar milioane de ani ar putea fi descoperiti de aceasta echipa finantata de NASA. Odata dezgropati, meteoritii vor fi trimisi la Johnson Space Centre NASA si Smithsonian Institute pentru analize.

Citeste si  Roverul chinezesc a descoperit un nou tip de rocă lunară

Peste 200 de persoane au participat la expeditiile ANSMET, inclusiv sase astronauti de la prima din urma cu 40 de ani. In tot acest timp, peste 20.000 de mostre au fost gasite si studiate, ajutandu-ne sa intelegem din ce sunt facute alte planete.

[sursa]

Similare

Leave a Comment