Ideea mineritului pe Luna

full_moon_02_20001Luna reprezinta o sursa interesanta de elemente rare pe care le-am putea obtine prin crearea unor mine pe suprafata satelitului. Cele 1.6 miliarde de tone de apa care exista la polii Lunii sunt de asemenea un argument care ne face sa privim cerul cu speranta.

Firme private viseaza sa ajunga acolo pentru a sapa dupa resursele pretioase. Shackleton Energy Company planuieste sa scoata apa si sa o converteasca in combustibil sub forma de oxigen si hidrogen pe care sa-l vanda apoi partenerilor spatiali din orbita joasa a Terrei. Practic, sa creeze pe Luna un fel de Peco ce ar practica preturi mai mici decat cele existente pentru a transporta combustibil de pe Terra.

Citeste si  Elon Musk si planurile unei misiuni spre Marte

China a ajuns pe Luna cu sonda Jade Rabbit in decembrie 2013 si doreste sa construiasca o baza permanenta asa cum au facut la polii Terrei. Avand aproape monopol asupra materiilor prime necesare aparatelor pe care le folosim in viata de zi cu zi, China doreste sa-si extinda orizonturile.

[sursa]

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 400 de semne, cu citarea sursei și cu link spre pagina acestui articol.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plugin creado por AcIDc00L: noticias juegos
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: seo valencia